Sarmale cu afumătură

Sarmale cu afumătură

Varza are un conţinut de vitamina C mai mare decât portocalele, lucru ştiut de puţin gospodine care gătesc sarmale în frunză de varză. Reţeta cu afumătură, însă, este una dintre cele tradiţionale, cu un gust care îţi lasă apă în gură.

 

Ingrediente Sarmale cu afumătură

  • 1 kg carne de porc  
  • 3 cepe mari
  • 3 linguri orez
  • 4 linguri pastă de tomate
  • 1 linguriţă cimbru
  • 2-3 kg varză murată 
  • 200-300 g costiţă afumată   
  • 2-3 foi de dafin  
  • Sare
  • piper

 

Preparare Sarmale cu afumătură

 

Speli varza în apă rece, desfaci foile, înlături nervurile mai tari şi tai foile bucăţi cam cât de mari vrei să faci sarmalele. Treci carnea prin maşina de tocat. Într-o cratiţă, căleşti un pic orezul spălat şi scurs,  cepele tocate mărunt cimbrul şi 2 linguri de pastă de tomate. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Laşi un pic la răcorit, apoi adaugi peste carnea tocată şi omogenizezi bine compoziţia.Iei cu lingura carne şi aşezi pe foile de varză şi împachetezi sarmalele. Toci varză şi o aşezi pe fundul vasului în care fierbi sarmalele. Pui peste varză câteva felii de costiţă, foile de dafin şi aşezi sarmalele una lângă alta. După primul strat, pui restul costiţei şi continui cu aşezatul sarmalelor.

Acoperi cu varză tocată, diluezi în apă  pasta de tomate rămasă şi torni deasupra. Torni apă cât cuprinde şi le pui la foc mediu cam o oră din momentul în care încep să fiarbă.

Le pui apoi în cuptorul preîncălzit, la foc mic, aproximativ 2 ore. Dacă este nevoie, mai adaugi apă.

Poftă bună

COM_SPPAGEBUILDER_ADDON_OPTIN_FORM_EMPTY_API mailchimp.