Cotlet de porc cu brânză prăjită

Cotlet de porc cu brânză prăjită

Rețete delicioase culese din bucătăria tradițională sau internațională.

 

INGREDIENTE
1/2 cană sare kosher
1/2 cană zahăr
1 linguriță boabe de ienupăr
1/2 linguriță boabe de piper negru integral
1 cap de usturoi, înjumătățit transversal, plus 2 cuișoare neprelucrate pentru basting
2 cimbri mari de cimbru
1 bucata de coaste de porc mai groasa de 5 cm (2 coaste; aproximativ 1Kg)
2 linguri grapese sau ulei vegetal
3 linguri de unt nesalțit
Sare de mare feroce sau grosiere

PREPARAREA 

Aduceți 2 căni de apă la fiert într-o cratiță medie. Adăugați sare kosher, zahăr, fructe de ienupăr, boabe de piper, cap de jumătate de usturoi și 1 crengute de cimbru; se agită pentru a dizolva sarea și zahărul. Transferați într-un castron mediu și adăugați 5 căni cuburi de gheață. Amestecați până când saramura este rece. Se adauga cotletul de porc; se acoperă și se răcește cel puțin 8 și până la 12 ore.

Preîncălziți cuptorul la 450 °. Setați un suport de sârmă în interiorul unei foi de copt cu margini. Scoateți toaca din saramură; se usucă. Încălziți uleiul la foc mediu-înalt într-o tigaie mare din fontă sau o altă tigaie rezistentă la cuptor. Gatiti pana se inmoaie, 3-4 minute. Întoarceți și gătiți până când a doua parte începe să se rumenească, aproximativ 2 minute. Se continuă să se tocească la fiecare 2 minute până când ambele părți sunt maro auriu profund, 10-12 minute în total.

Transferați tigaia în cuptor și prăjiți toaleta, întorcându-se la fiecare 2 minute pentru a împiedica să se rumenească prea repede, până când un termometru citit instant introdus orizontal în centrul cărnii înregistrează 135 °, aproximativ 14 minute. (Chop va continua să gătească în timpul basting și în repaus.)

Scurgeți cu grijă grăsimile din tigaie și așezați-le la foc mediu. Adăugați untul, 2 căței de usturoi nepeți și restul de cimbru; gătește până când untul este spumos. Sfătuiți cu grijă tigaia și, folosind o lingură mare, tocați cu coajă în mod repetat cu unt până când untul este brun și miroase a nucă, 2-3 minute.

Transferați tocatul de porc în suportul pregătit și lăsați să se odihnească, întorcându-se des pentru a asigura distribuirea uniformă a sucurilor timp de 15 minute. Tăiați carnea de porc din oase, feliați și stropiți cu sare de mare.

(traducere din limba engleza)

COM_SPPAGEBUILDER_ADDON_OPTIN_FORM_EMPTY_API mailchimp.