Cărniță de porc

Cărniță de porc

Rețete delicioase culese din bucătăria tradițională sau internațională.

 

INGREDIENTE
3 kg pulpă de porc dezosată (sau spată dezosată), tăiată în bucăți de 30-40mm
1 kilogram piept de porc, tăiat în bucăți de 20-30cm
1 cană de piept de pui cu bulion și puțină sare
1 lingură de sare kosher
1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
Tortile de porumb cald, ceapă albă tocată, pene de tei, avocado feliat, oregano uscat, cilantro tocat și varză mărunțită (pentru servire)

PREPARAREA 

Puneți pulpa de porc, pieptul de porc, pieptul de pui, sarea și piperul într-o oală mare grea; se acoperă și se dă la fierbere peste medie. Reduceți căldura și fierbeți până când carnea de porc este fragedă și timp de aproximativ 2 ore. Descoperi; gătiți 10 minute pentru a reduce lichidul (dar nu complet). Scoateți din foc.

Transferați jumătate din sucurile de carne de porc și de tigaie într-o tigaie mare, de preferință antiaderentă și gătiți la foc ridicat până când lichidul se evaporă și carnea de porc începe să se prăjească în grăsimea făcută. Prăjiți, amestecând ocazional și apăsând pe carnea de porc cu lingura pentru a se desface, până când s-a rumenit și a început să se crocante, 10-15 minute. Majoritatea pieselor trebuie să aibă dimensiuni de mușcătură, cu niște biți mărunțiți și super-crocanti mai mici. Folosind o lingură plată, transferați pe o foaie de copt căptușită cu un prosop de hârtie. Acoperiți cu folie pentru a menține cald și umed. Repetați cu carnea de porc rămasă.

(traducere din limba engleza)

COM_SPPAGEBUILDER_ADDON_OPTIN_FORM_EMPTY_API mailchimp.