Friptură de porc

Friptură de porc

Rețete delicioase culese din bucătăria tradițională sau internațională.

 

INGREDIENTE
2-3-Kg costita de porc cu oase 
1 lingură boabe de piper negru
1 lingură semințe de fenicul
2 linguriță. fulgi de piper roșu zdrobit
1 lingură. scorțișoară măcinată
3 lingurițe Diamant de cristal sau 5¼ linguriță. Sare de morton kosher, plus
½ cană (1 băț) unt nesărat
3 capete de usturoi, tăiate în jumătate transversală, împărțite
6 cimbri mari de cimbru, împărțiți
5 prazuri medii, stratul exterior dur îndepărtat, numai părți albe și verde deschis, clătite, tăiate transversal în rotunde de 1 "
3 lb. cartofi mici de aur din Yukon
¾ cană ulei de măsline extravirgin
2 ciorchini de calus toscan, coaste scoase, frunze sfărâmate în bucăți mari

PREPARAREA 

Decupati ușor capacul de grăsime al fiecărei fripturi in bucati de 2-3 cm , având grijă să nu crestati carnea.

Prăjiți boabele de ardei și semințele de fenicul într-o tigaie uscată mică la foc mediu, agitând din când în când tigaia, până când parfumează și abia începe să fumeze, aproximativ 4 minute. Transferați la moara de condimente sau mortarul și ciocanul. Lasa sa se raceasca usor. Se adaugă fulgii de ardei roșu și scorțișoara și se toacă fin.

Folosind o broșă sau cuțit, împingeți câteva găuri în toate părțile (acest lucru va ajuta condimentul să pătrundă; nu vă fie frică să perforați adânc carnea). Se toarnă sezonul cu 3 lingurițe. Diamant de cristal sau 5¼ linguriță. Sare de morton kosher, apoi frecați amestecul de condimente măcinate peste tot. Înfășurați bine în folie de plastic și răcoriți cel puțin 8 ore.

Desfaceți friptura și lăsați-o să stea la temperatura camerei cu 1 oră înainte de a găti.

Puneți un suport în treimea inferioară a cuptorului; preîncălziți până la 275 °. Gătiți untul, o jumătate de cap de usturoi și 1 cimbru de cimbru într-o cratiță mică la foc mediu-mic, amestecând des, până se amestecă și parfumează, dar nu se rumenesc, 5-6 minute. Se îndepărtează de pe foc și se acoperă pentru a menține untul cald.

Aruncați prazul, cartofii, uleiul și capetele de usturoi rămase și 5 crengute de cimbru într-o tigaie mare de prăjire; condimentează cu sare kosher. Puneți carnea de porc deasupra legumelor și ungeți-le peste tot cu puțin unt de usturoi. Prăjiți, tocați cu unt de usturoi la fiecare 30 de minute sau cam și agitați legumele, până când un termometru citit instant introdus în centrul cărnii de porc înregistrează 120 °, 75-105 minute. Transferați carnea de porc la o tăietură. Carne de porc cu folie. Lăsați să se odihnească cel puțin 45 de minute sau până la 3 ore.

Verificați cartofii pentru a nu fi donat; acestea nu ar trebui să ofere rezistență atunci când sunt coapte cu o furculiță (aceasta va varia în funcție de dimensiunea cartofilor tăi). Dacă sunt încă ferme, va trebui să le gătiți mai mult, împreună cu prazul și orice altceva în tava prăjită. Creșteți temperatura cuptorului la 500 °. Acoperiți tigaia cu folie și prăjiți până când cartofii sunt fragede și usturoiul este auriu, cu 20-30 de minute mai mult (începeți verificarea după 10 minute).

Lasati carnea de porc pentru maxim 3 ore, opriți cuptorul și îndepărtați folia din tigaia de prăjire. După ce carnea s-a racit usor, se preîncălzește cuptorul la 500 °, se adaugă kale și oțet în tigaia de prăjire și se aruncă la acoperire. Aranjați carnea de porc deasupra legumelor și prăjiți până când carnea de porc este maronie auriu și un termometru citit instant introdus în centru înregistrează 130 °, 10-20 de minute (sau posibil mai mult timp dacă v-ați odihnit carnea de porc pe parcursul a 3 ore). Lasă totul să se odihnească în tigaie 15-20 de minute.

Transferați carnea de porc la o tăietură. Folosind colțari, transferați legumele într-un platou mare, rezervând sucuri de tigaie. Scoateți carnea de pe oase, apoi tăiați crucea ½ "grosime. Aranjați legumele. Linguriți sucuri rezervate din tigaie peste carne (există o tonă de aromă care nu trebuie lăsată în urmă!) Se condimentează cu sare de mare.

(traducere din limba engleza)

COM_SPPAGEBUILDER_ADDON_OPTIN_FORM_EMPTY_API mailchimp.